Ervaringen met touch rugby

Ervaringen met touch rugby

Als je spelers vraagt waarom ze touch rugby zijn gaan spelen, dan krijg je verschillende antwoorden. Sommigen zijn gevraagd door mensen die al touch rugby speelden om mee te doen om een team bij elkaar te krijgen of om iemand te vervangen. Anderen zijn touch rugby gaan spelen omdat ze te klein of fragiel waren om reguliere rugby te spelen. Klein zijn betekent niet direct dat je niet sterk bent, maar als het eropaan komt in een krachtmeting dan zal iemand van 2 meter met flink wat gewicht waarschijnlijk harder duwen dan iemand van 1.50 meter die weinig spiermassa heeft.

Een andere belangrijke reden voor mensen om touch rugby te gaan spelen is hun ervaring met reguliere rugby. Dat is een van de redenen dat de sport aan populariteit gewonnen heeft. Het is namelijk zo dat rugby spelers met enige regelmaat gewond raken of zichzelf bezeren. Op het moment dat je rug herstellende is, kan je best sporten, maar het is dan niet zo handig als er iemand bovenop je springt waardoor je weer terug bij af bent. Daarom gaan veel rugbyspelers touch rugby spelen totdat ze weer helemaal hersteld zijn van hun verwondingen. Veel van hen vinden touch rugby zo leuk dat ze het blijven spelen.

Leeftijd speelt ook een grote rol in de beslissing om touch rugby te gaan spelen. Als je boven de 40 bent, steken er steeds meer kwaaltjes de kop op. Je kunt op die leeftijd nog prima rugby gaan spelen, maar als je de sport pas leert kennen, is het meestal verstandiger om touch rugby te spelen omdat je daar nog veel meer jaren plezier van kunt hebben. Omdat het een veel vriendelijker spel is dan rugby is het geschikt voor mensen van alle leeftijden.

Nu lijkt het alsof touch rugby alleen een alternatief is voor rugby. Dat is niet het geval. Het heeft eigen regels en wat ook belangrijk is: een eigen cultuur. Als je mensen vraagt wat voor mensen touch rugby spelen dan krijg je te horen dat dit vriendelijke mensen zijn die iedereen welkom heten die touch rugby wil komen spelen.