Professionele touch rugby teams

Professionele touch rugby teams

De rest van deze website staat vol met informatie over amateur touch rugby en rugby. Het is natuurlijk ook een geweldige sport om te spelen. Maar touch rugby en vooral rugby zijn sporten die in de wereld immens populair zijn en er zijn dan ook vele professionele clubs.

Op het gebied van rugby worden de mannen van Nieuw Zeeland als het beste team beschouwd. Als je de wereld ranglijst ziet zal het je opvallen dat vooral Gemenebest landen het erg goed doen. Nederland komt op deze lijst helemaal niet voor.

Maar op het gebied van touch rugby doet Nederland het in de wereld helemaal niet slecht. We staan namelijk op de 15e plaats!

Touch rugby wereld ranglijst

1. Australië

2. Nieuw Zeeland

3. Zuid Afrika

4. Engeland

5. Wales

6. Schotland

7. Frankrijk

8. Singapore

9. Japan

10. VS

11. Niue

12. Jersey

13. Cook Eilanden

14. Guernsey

15. Nederland

5909711612_57ba248393_oDe lijst gaat nog even verder maar het is belangrijker om te zien wie we nog moeten verslaan dan om te zien wie we al verslagen hebben. Ook in het geval van touch rugby doen de Gemenebest teams het het beste. Maar Nederland mag trots zijn op een 15e plek in de ranglijst.

Elk jaar wordt er een wereldkampioenschap gehouden. Misschien wil je wel voorspellen op welke plaats Nederland in 2016 zal eindigen? Het kan ontzettend leuk zijn om te wedden op sportuitslagen. Het is zelfs mogelijk om te wedden op de uitslagen van touch rugby wedstrijden.

Mocht je benieuwd zijn wat de ranglijst van regulier rugby is, dan kan je dat hieronder lezen. Zoals eerder gezegd staat Nieuw Zeeland over het algemeen redelijk stabiel op de eerste plek, maar je weet nooit wat de toekomst brengt.

1. Nieuw Zeeland

2. Australië

3. Zuid-Afrika

4. Argentinië

5. Wales

6. Ierland

7. Frankrijk

8. Engeland

9. Schotland

10. Japan

11. Fiji

12. Italië

13. Tonga

14. Georgië

15. Samoa

Het is ook mogelijk om te wedden op de uitslagen van rugby wedstrijden.