Waar kan je touch rugby spelen?

Waar kan je touch rugby spelen?

Rugby_touche_ST_22_julyIn Nederland is touch rugby nog zeer onbekend. Het spel is door expats naar dit land gebracht en wordt vandaag de dag nog steeds vooral door expats gespeeld. Dat is ook de reden dat je op internet wel informatie over Nederlandse touch rugby clubs kunt vinden, maar dat deze informatie over het algemeen in het Engels is.

Ondanks het feit dat de sport in Nederland onbekend is, zijn er toch een tweetal officiële touch rugby clubs te vinden waar regelmatig gespeeld wordt. Deze bevinden zich in Den Haag en Amsterdam. Dat is geen verrassing, aangezien de meeste expats in deze steden wonen.

Amsterdam

De touch rugby vereniging in Amsterdam is de oudste van de twee en heet XXX Amsterdam. Ze spelen bij sportpark “Het Loopveld”. Meer informatie is beschikbaar op www.amsterdamtouch.nl.

Den Haag

De club in Den Haag heeft geen naam maar komt wel regelmatig samen om touch rugby te spelen in het Westerpark en de HRC velden. Voor meer informatie over touch rugby spelen in Den Haag kan je kijken op www.denhaagtouch.nl.

Als je echt graag touch rugby wil spelen, maar je woont niet in (de buurt van) deze steden dan zou je misschien eens kunnen aankloppen bij een rugby team in de buurt. Het is namelijk zo dat touch rugby veel als training gespeeld wordt en ook zeer geschikt is om informeel te spelen. Het zou kunnen dat leden van het lokale rugby team graag touch spelen maar geen aparte touch rugby club hebben.

Op de website van de Nederlandse Rugby Bond (rugby.nl) vind je een lijst met alle namen, adressen en websites van rugby clubs in Nederland. Er wordt van Groningen tot Maastricht en in alle plaatsen daar tussenin rugby gespeeld dus je zult er nooit ver voor hoeven te rijden. En de meeste rugby clubs hebben aparte teams voor mannen, vrouwen en jeugd.